Velkommen Tilbage

Skrevet d. 11. maj 2021 kl. 22:00

Som mange sikkert har oplevet de sidste par uger, så har chatten på Netstationen opført sig underligt når der trykkes på tilbage-knappen - enten i din browser eller i højresiden på chatten. Hovedsageligt for de brugere der anvender Google Chrome.

Vi har brugt mange, mange dage og timer til langt ude på natten på at undersøge og lede efter problemet og er nu kommet frem til en løsning, der muligvis fungerer for alle.

Vi har opdateret chatten og vi vil derfor gerne høre fra jer via Supporten, hvis I støder på nogle problemer på chatten. Hvis du er online når du læser dette, skal du blot opdatere chatten :-)

Til nørderne

Kort fortalt, så har en af de seneste opdateringer til Chrome indført en såkaldt "race condition" på flere iframes i samme vindue. Browserens historik blev derfor påvirket af denne fejl og samtlige iframes på samme side blev sammen hevet én gang tilbage, når du gik tilbage i historikken.

De forskellige browsere har i over 10 år haft en kamp om hvad der skal ske når du trykker tilbage i historikken (tjek bare https://bugs.chromium.org/ og de andre browseres issue trackere), mens der er flere iframes på siden. Dette blev endnu mere kompliceret da HTML5 introducerede pushstate og popstate til History API'en og har også i mange år kørt på samme standard, men nogle gange kan en browser komme til at skabe fejl ved opdateringerne og dette var et af dem.

Netstationen blev i 2016 konverteret til Javascript (tidl. Java) og i denne proces havde man valgt at anvende et iframe som container til chattens 1000-vis af variabler og funktoner. Dette er en gammel beslutning (om det er bevidst vides ikke), som er skyld i at chatten genindlæses når denne container ved en fejl blev overskrevet med nyt dokumentindhold. Derfor mistede man forbindelse til serveren og man blev man logget af chatten.

Kildekoden til chattens compiler er blevet indstillet og ændret således at dette ekstra iframe ikke længere anvendes og chatten kører nu kun fuldt ud med scripts.

Vi beklager ulejligheden og er taknemmlig for jeres tålmodighed.